Tuesday, July 26, 2011

Pilu la kakwa..

Aku ade sorang sepupu. Dia kecik lagi. Baru darjah tiga. Tapi ade satu perangai dia yang...... Ya Allah... Sabar je la nak melayannye. Dia tak pernah nak mengaku salah dia. 

Pernah, aku pergi rumah dia.. Lepas tu aku ade mengemas buku-buku dia. Then satu hari dia tanye aku mane buku latihan dia. Aku cakap mane tau. Tak abes-abes dia salah kan aku. Besoknya dia bawak balik buku tu. Dia kata buku tu pada cikgu dia. 

So?? Ape patut aku buat? Campak masuk longkang. Haha.

Oba n me during her birthday party last year.. 
Ekcelli.... Tadi aku kunyah air batu. Then teringat la satu perbalahan aku dengan oba ni. Name sepupu aku tu oba. Dia pernah cakap gigi dia pilu. Aku pun macam... What??

Dia ulang.. gigi oba pilu. 

Aku garu kepala. Ngilu la oba. Aku sebagai kakak yang dapat A+++ dalam bm ni tolong la da betulkan.

Pilu. Dia still dengan word bajet betul dia.

Dah puas aku dengan die dok gaduh, aku pun guna la satu senjata yang boleh tutup terus mulut dia.

Aku: Umi.. Yang rasa sakit kat gigi tu ngilu kan?

Umi: Haah. ngilu la.

Yeahhh. Bluekk. Aku jelir lidah kat oba. Senyap terus dia.. Aku tersenyum puas. Hahaha..

Ambik kau. Taknak dengar cakap aku lagi.


Aku ngilu kalau gigit gula-gula. Air batu or aiskrim tu aku sangat suke okeh?

Pesanan penaja: Gune la sensodyne untuk gigi sensitive.

5 comments:

h a i z am said...

pilu sgguh aih! haha. budak2 mmg bajet weit! seb bek budak2 comel, klu x da lame ak xnak kawan. xnak kwn? erk. hahahaha

wawanubulan said...

haha.... oba manje sebenarnye.. anak tunggal kan... kalau time dia baik die sangat adorable..

MIERA said...

ko memang suke perang mulut.. even dengan budak kecik.. haha.. dari dulu sampai sekarang xberubah lagi rupenye.. :p

wawanubulan said...

mane ade la... aku nak bagi dia pandai je.. haha...

nisa said...

i "miss" oba..ahha