Wednesday, July 6, 2011

Kisah cinta: Aku & jiran sebelah

Mase mule mule cuti, Aku tak perasan pun jiran baru dah bertukar rupe. Ingatkan nurse tu lagi. Tapi kalau nurse tu kenape lak ade sofa kat luar dengan kereta 2 3 bijik depan rumah. Die duduk dengan suami die je rasenye.

Sampai la adik aku bg tau jiran baru dah bertukar. Then 1 hari aku pergi beli barang dapur *cewah!, adik aku kate "Kak tu jiran kite tu" Sambil tunjuk sorang cashier kat situ.

Aku pun dengan aura kerek tanye dia balik "So? Ade kaitan dengan kakak ke?"

Tapi sekarang......

Kalau aku nampak die keluar rumah mate aku terus je lekat dekat dia. Haha. Gatal.... Saje je buat gosip artis popular untuk mengelakkan cuti aku yang panjang ni bosan dan kaku sahaja. *Ayat power gile.

Jadual kerje die pun aku tau! Name die.. Muhammad Naim. Yeah!! Hebat tak. Tapi yang tak best nye aku bukan jenis nak beramah mesra dengan jiran tetangga kan. So aku buat tak tau je la even mase aku sidai baju die pun ade dekat luar.

So, aku buat keputusan untuk buat surat untuk dia.

Wawa Binti Ayie
address
6th  July 2011

Kehadapan jiran sebelah rumah.

Ape khabar? Saye, budak perempuan yang duduk sebelah rumah awak.

Saye ade satu je soalan, Kenape awak tak nak tegur saye ha? awak tau tak mase adik awak hantar mee bandung dekat rumah saye, saye sangat gembira kerana mak mentua saya sangat baik hati dan pandai memasak. Nanti saye masak sedap sedap saye hantar dekat rumah awak pulak ek?

Saya akan pastikan sebelum saye balik chenor awak kene barcakap dengan saya. Haha

Bye.

p/s: Yang benar nak kene isi kat kanan ke kiri ha?? 

Yang benar,

wawa

Lebih kurang la. Haha~ Tak pernah hayat aku tulis surat dekat jiran sebelah.


Hensem kan jiran sebelah rumah aku. Kalau sape sape nak kenal pun boleh. Aku tak berkire pun. Sharing is caring kan.

Jom makan hash brown lepas tulis surat. Peace~

7 comments:

nisa said...

encem ke weh..ku tak pat tgk gmbr dia r..sobsob..ahha

h a i z am said...

hahaha. terbaik la surat ko. ak bg A ok.

wawanubulan said...

@niesa: kalau ikut gambar tu memang ensem.. kalau betul2 tak la macam tu...propa je lebih...

@haizam: A? Pelajar cemerlang bm la ni eh? haha...

SYZAROSLI said...

gatai gilo kau!
i bace tajuk,then terus terpikir capiq sorang je!
hahahahaha

wawanubulan said...

haha... ngek ko ja.... capik jiran dekat chenor.. ni kat muazam...

Mr iz said...

ni pun rasa macam nak tulis dan hantar surat kat jiran sebelah... tapi bukan ayat jiwang la ..nak tulis pasal "moto ko power sangat ke pepagi dah memekak macam nak rempit" he he he he boleh ke gitu..he he he

wawanubulan said...

boleh2... tapi patut bawak kayu hoki je jumpe jiran yang macam tu....