Monday, December 5, 2011

Cuti dulu dan cuti sekarang

Sekarang budak sekolah dah cuti kan. So agak-agak ape dorang buat dekat rumah tu? Of coz dorang dengan sakan bangun lambat kan. Hmmm. Seronok la tu?*ayat orang jeles.

Actually, ape agak-agak dorang buat masa cuti? Sebab sekarang ni dorang semua sibuk dengan internet. Ok la... Mesti ada jugak yang pergi jalan-jalan makan angin. But still dorang bawk lappy dorang kan? *aku pun macam tu. Tapi mostly dah bawak ipad and samsung tab dah sekarang ni.

Tapi kalau zaman aku dulu tak macam tu pun. Still cuti terasa best. Dapat balik kampung. Jumpe sepupu sepapat la. Borak-borak sampai tak ingat dunia. Main-main sampai kena marah pun ada. Tapi itu yang buat kita mesra kan??

Ade la pakcik aku tu dulu.. Dia pernah cakap kitorang tak macam mase zaman dia dulu. Dengan sepupu, 2 pupu, kupu-kupu, rapat macam adik beradik. Sampai turn kitorang tak nampak dah benda-benda tu. Well, aku ok jek dengan Syaza, dengan abang de, mamat, kak nana, anin. Errkkkk.. Sape lagi eh?

Tapi maybe sebab kitorang masing-masing belajar jauh. So jarang jumpa kan. Tapi kalau kenduri kendara ade jek muka dorang datang. Kitorang boleh je buar group makcik-makcik then mengumpat and bergossip. Rapat la tu. Hahaha. Kat bawah ni gambar sepupu kesayangan aku.



Dulu-dulu jugak aku ade jugak la pergi jalan-jalan time cuti. Biase kitorang pergi pantai sepat. Kat pekan sebab umi aku duduk dekat situ. So, bawak makanan siap-siap dari rumah, then berkhelah dekat sana. Cuma sekrang je dah tak buat. Since pantai sepat dah tak berapa attractive lagi dah.

Budak sekarang aku nampak banyak hadap laptop je. tak pun psp ke ps ke. Paling canggih hadap smartphone dorang. AKU PERNAH NAMPAK BUDAK SEKOLAH RENDAH PAKAI BLACKBERRY. Mak dia punye kot.Perghhh! aku pun takde smartphone. Cukup la otak aku je smart. *ayat orang jeles lagi. Takpun tengok tv pun jadi... Ade astro kan. Takpun lepak dekat shopping mall, tengok wayang. Marathon 3 4 cerita sehari. Heaven sangat la tu? *Semua aktiviti di dalam perenggan ni adalah aktiviti aku masa cuti. Hahaha. Errr.. Still terkecuali pada part smartphone and PS tu. Jugak marathon movie. Marathon dalam laptop tu ade lah.

Tapi bila fikir sekarang ni kan... Aku still tertanya-tanya ape yang aku selalu buat time cuti sekolah dulu-dulu.

Last but not least....

HAPPY HOLIDAY...


Tema hari ni: kupu-kupu kaler biru. haha.

3 comments:

SYZAROSLI said...

aku suke perenggan ke tiga tu <3

wawanubulan said...

alahhh.. highlite tiap kali cuti main nyorok2 jek pun... kan???pastu mesti kena marah....

aurora said...

aku pernah nampak budak bawak ipad 2.. nak kata bapak dia punye, bapak dia xde pulak.. so aku pun assume laa dia pi borrow dengan kedai app store..haha..

aku dulu cuti2 sekolah ni pi.. main kat rumah acu..main sungai(actually parit ke tasik jee)..pi jejalan kat muadzam macam muadzam tu tempat backpacker yang paling heaven gila..haha..pastu pi memukat ikan..pastu lepak kat pantai then tetiba menyaksikan ex-boi kakak seniri jatuh moto depan mata.. hahaha...

okeh.. aku dah membebel banyak ni..

happy holiday..*wink2*