Saturday, October 15, 2011

Tajuk fyp dah approve and i'm the happiest person in the world rite now

Tangan aku gatal nak update but then aku tak tau nak tulis ape. So i think i wanna talk about the fyp. Dua kali tau kena pergi present tajuk and thanks god i passed on the second time. So the title that i got is Factor that affect decision to purchase the first house. Cool isn't it? Dengan kerajaan baru announce the 'my first home scheme' punya house price increase from 220k to 400k. So tajuk tu gonna be interesting... Maybe.. But I hope so la.
Harga rumah macam dah melampaukan sekarang? Sampai boleh cecah Juta-juta. OMG! Time aku nak beli rumah nanti entah macam mane la. Itu baru harga rumah. Belum harga barang baby. Errrr. Kenapa tiba-tiba pasal barang baby lak ni?


Tapi the main point yang aku nak update sekarang ni semua benda dah mahal sekarang. Owwwyeahh! dan harga rumah adalah salah satu dari benda yang dah mahal tu.
Aku ada jumpa satu solution yang konon cambes la kan. It is Beli rumah lelong dari bank. Yeah! Macam bijak kan..Tapi beli rumah lelong pun tak senang tau. Still ada factors yang we have to consider bila kita decide nak beli rumah tu.


Payah! Payah!


Aku nak kena kerja sungguh-sungguh la nanti eh? And yeah aku takde terfikir nak kerja government even mak abah aku sibuk lelong name aku konon future ptd la, d.o and whatsoever. Tapi aku??? Nak duduk rumah goyang kaki je. Hahaha. Aku of coz la tak nak. W


Sorry mom bt i have my on dream la. DAh la nak jadi architect tu dah kira burn. Dah tak tercapai akalmu dah. So now.. lemme decide what i wanna do eh?



Conclusion is.... Aku nak kerja dengan MAS la... Agak-agak layak tak?

2 comments:

MIERA said...

ooo, ko study bidang nie ke? bgus la, nnt aku nak beli rumah, aku mintak2 nasihat ko ea?

wawanubulan said...

Boleh2... tp sebab kawan2 ko kena byr komisyen tinggi sikit tau.. mklum la zaman kite t seme benda mahal.... hahaha